Αρχική Σελίδα Εισαγωγή Η τέχνη Νέα Φωτο Βιντεο Σύνδεσμοι Επικοινωνία Get Adobe Flash Player

Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΟΥ ΚYΝHΓHΤΙΚΟΥ ΚΟΝΤΑΚΙΟΥ

ΓΑΚΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ - ΤΕΧΝΙΤΗΣ - ΚΥΝΗΓΟΣ
Φίλοι κυνηγοί και αναγνώστες του διαδικτύου, όλοι μας ξέρουμε πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος του κοντακίου του όπλου μας, όσον αφορά την σκόπευσή μας με αυτό.

Αναλύω την κατασκευή που μπορώ να κάνω σε κοντάκι ή πάπια για κάθε είδους κυνηγητικό όπλο.

Το μεράκι μου για το κυνήγι και τα κυνηγητικά όπλα, με οδήγησαν στο να ασχοληθώ με την κατασκευή, ή επισκευή κοντακίων. Με επίμονες προσπάθειες κατάφερα να αποκτήσω την εμπειρία που απαιτείτε ώστε να γνωρίζω και να μπορώ να δώσω την τέλεια εφαρμογή και κλίση στο όπλο του κάθε σκοπευτή και κυνηγού, και πάντα στα μέτρα που απαιτούνται και αναλογούν ξεχωριστά στο σωματότυπο του κάθε ενός.

Τα ξύλα είναι αποκλειστικά από ελληνική ορεινή καρυδιά, με όμορφα νερά και άριστης αντοχής  και ποιότητας.

Οι κλίσεις σε κάθε κοντάκι, μπροστά – πίσω, και δεξιά ή αριστερά (για τους αριστερόχειρες), είναι οι πιο κατάλληλες, και οι πιο ιδανικές που θα μπορούσαν να ταιριάζουν στον κάθε ένα ξεχωριστά.

Η δουλειά και η επεξεργασία του κοντακίου, ή της πάπιας, γίνεται από την αρχή ως το τέλος στο χέρι, με απλά εργαλεία ξυλογλυπτικής.

Η εφαρμογή ξύλου και μετάλλου σε κάθε σημείο που εφάπτονται, είναι ακριβέστερη και χωρίς κενά.

Οι εσοχές και η υποδοχή του κοντακίου όπου θα τοποθετηθεί  η βάση του όπλου, λειαίνονται σχολαστικά και επίμονα ώσπου να επιτευχθεί η τέλεια και σφιχτή εφαρμογή.

Η χάραξη της ψάθας γίνεται βαθιά (πάνω από 1 χιλ.) εξολοκλήρου χειροποίητη. Το βάθος που χαράζετε βοηθάει στο να μην μπουκώνει και να μην φθείρετε από την χρήση στο πέρασμα του χρόνου. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να δίνει αίσθηση καλού κρατήματος στην σκόπευση και να συμβάλει σημαντικά στο να μην γλιστράνε τα χέρια μας σε τυχόν ζεστές ή βροχερές μέρες.

Το σχέδιο της ψάθας, η γραμμή του κοντακίου ή της πάπιας, με μάγουλο ή χωρίς, γίνονται πάντα με την όποια επιθυμία έχει ο καθένας.

Τέλος, η βαφή του κοντακίου γίνεται, ή με λινέλαιο, ή λάδι Τικ, ή με βερνίκι εμποτισμού.

Το τελικό αποτέλεσμα είναι ένα σύνολο λειτουργικότητας και απόλυτης σκοπευτικής γραμμής και ομορφιάς.

Για οποιεσδήποτε διευκρινήσεις και πληροφορίες, ΤΗΛ. 6975 848049


ΓΑΚΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ